Hälsningar från vårdcentralen aka VC

Den här veckan är jag på vårdcentralen. Primärvård är ändå rätt olik sjukhusvård. Sällan är patienterna akut sjuka. Det gör att relationerna med patienterna blir viktigare och det ställer högre krav på att vara en god och inlyssnande doktor. Som allmänläkare möter man många livsöden och inte sällan är det svårt att inse att historierna är sanna. Det är givande att verkligen få tid att sitta ner med patienter och prata. Det ger insikter i andras liv som jag som privatperson aldrig skulle få ta del av.

Vårdcentralen bjuder också på en väldigt stor variation av patienter och olika tillstånd. På en dag kan man möta allt från infektioner hos små barn, ortopediska åkommor, behandling av högt blodtryck, psykisk sjukdom, astma och allmänna smärttillstånd. Ofta är det svårt och klurigt. Och det är tur att de flesta allmänläkare är pålästa och har en otrolig bredd i sin handläggning av olika patienter. Det är imponerande!

Snart har vi ännu en tenta. Den här gången i internmedicin med fokus på reumatologi, hematologi och njurmedicin. Wish me luck!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s