HUD

Hej allihopa!

IMG_8467.jpg

Nu har hudkursen dragit igång och så här långt så känns det spännande. Kursen började med ett praktiskt  hudseminarium där vi fick fick öva på excision (ta bort), frysa och bränna bort förändringar på GRISFÖTTER! Vi har också haft en del föreläsningar om inflammatoriska tillstånd i huden så som psoriasis och eksem. Vi har även hunnit med farliga och ofarliga hudtumörer och en och annan blåsa. Dessutom har vi varit med och träffat patienter på mottagningen med dermatologer (hudläkare).

Hud som specialitet verkar ändå ganska trevligt. Patienterna är ju sällan dödssjuka och behandlingen består i olika krämer, salvor och olika ljusterapier. Dessutom verkar hudläkarna snälla, till skillnad från vissa andra specialiteter. Samtidigt finns det verkligen farliga och dödliga tillstånd så som t ex malignt melanom som innebär extra utmaningar. Jag vill redan nu varna för känsliga bilder på… grisfötter här nedan.

IMG_8483.jpg
En riktigt skarp, kunnig och sympatisk dermatolog (på misstänkt övertid)! 
IMG_8471.jpg
Grisfotsuppdukning

IMG_8475.jpg

IMG_8477.jpg
Nystansad grisfot! 

Däremot verkar det vara lite tjatigt och vara hudläkare och man måste upprepa tre rätt tråkiga (men absolut relevanta) solråd till stora delar av patientgruppen med hudcancer. Råden kommer i nästa inlägg! Ta hand om huden! /Oscar

Annonser

4 thoughts on “HUD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s